چرا رنگ چوب سفیدک میزند؟ چگونه آن را از بین ببریم؟
در امر رنگ کردن چوب، سفیدک زدن رنگ چوب بسیار رخ میدهد. این ایراد چگونه رخ میدهد و و در حین رنگ کاری چوب چه نکاتی را باید مورد بررسی قرار دهیم؟ در ادامه با ما همراه باشید.
چه زمانی سفیدک ایجاد میشود؟
ضخامت رنگ روی کار، استاندارد خاص خودش را دارد و بی دقتی در این مورد میتواند سبب پدیدار شدن سفیدک روی چوب شود. جمع شدن اشک مانند قطرات رنگ بر روی کار نیز از این قاعده مستثنی نیست. این مسئله در کابینت های چوبی و پارکت های چوبی مهندسی به وجود میاید که در ادامه به بررسی راه های برطرف کردن آن میپردازیم.
وارنیش های تمام پلی استر، نیم پلی استر، کیلر و پلی اورتان بیشتر مستعد بروز این چنین مشکلی هستند.
حلال های نامناسب از دیگر عوامل سفیدک زدن رنگ هستند. تینری که تاریخ گذشته باشد، یا در شرایط نامناسب نگهداری شده باشد و یا اینکه از کیفیت تولید بالایی برخوردار نباشد، همگی مسبب سفیدک زدن نیم پلی استر پس از اجرای روی کار میباشند.
راههای مختلفی برای تشخیص سالم بودن تینری وجود دارد برای مثال:
-
آغشته کردن انگشتان دست به تینر و مالیدن آن ها به هم. در صورت احساس چرب بودن سطح انگشتان، به این نتیجه میرسیم که تینر از مرغوبیت پایینی برخوردار است.
-
سریع خشک شدن تینر و سفیدک زدن سطحی که به تینر آغشته بود نیز از نامرغوب بودن حلال ما حکایت دارد. (علیرغم این موضوع، اگر تینر خشک شد و سفیدک روی دست نیز سریعا از بین رفت، نشان از مرغوب بودن حلال دارد.)
-
وجود مقدار آب زیاد در تینر نیز نشان از نامرغوب بودن آن دارد.
نیم پلی استر ها برای خشک شدن نیاز به هاردنر دارند. اگر هاردنر یا خشک کن، اگر هاردنر فاسد شده باشد، رنگ ما ممکن است سفیدک بزند. به علاوه در این موارد، رنگ حالت چسبندگی خواهد داشت.
خود رنگ ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. رنگ هایی که تاریخ مصرفشان گذشته میتوانند سبب بروز اینچنین مشکلاتی شوند.
امر رنگ کاری باید در دمای 25تا35 درجه سانتیگراد صورت پذیرد. در صورت رعایت نکردن این مورد، سفیدک زدن رنگ اجرا شده دور از انتظار نیست.
سفیدک زدن مواقعی که لایه قبلی رنگ کامل خشک نشده باشد و ما لایه دیگری رنگ روی آن بزنیم نیز رخ میدهد. این امر به این دلیل اتفاق میافتد که رنگ تا زمان خشک شدن مقداری بخار از خود منتشر میکند و اگر ما لایه بعدی رنگ را قبل از خشک شدن لایه قبلی اجرا کنیم، این بخارات به صورت سفیدک هایی نمایان میشوند.
پاشش رنگ بیش از اندازه استاندارد و مجاز نیز سبب سفیدک زدن میشود. این مورد و مورد قبل تا حدی شبیه به یکدیگر هستند. وقتی رنگ بیش از حد استاندارد پاشش شود، در روند خشک شدن رنگ اختلال ایجاد شده و به صورت ترک و سفیدک، این ایراد نمایان میشود.
رطوبت هوا نیز از عوامل سفیدک زدن میباشد. این مورد در شهرهایی که از لحاظ آب و هوایی مرطوب هستند میتواند بسیار رخ دهد. این امر به این دلیل است که که قطرات رنگ هنگامی که از پیستوله خارج میشوند، مقداری از رطوبت هوا را جذب کرده به سطح کار منتقل میکند و این امر سبب ایجاد سفیدک بر روی کار میشود.
رفع مشکل سفیدک روی کار
برای رفع این مشکل ابتدا باید اجازه دهیم که سفیدک ایجاد شده حداقل به مدت یک شبانه روز روی کار بماند، اینگونه ممکن است سفیدک ایجاد شده خودبهخود از بین برود. در غیر اینصورت باید سطح رنگکاری شده را با یک سنباده 220 یا 400 کارکرده، صیقل داده و دوباره رنگ مورد نظر را با رعایت استانداردهای توضیح داده شده روی کار بزنیم.
برای اطلاعات بیشتر و مشاوره ساخت کابینت چوبی ، دکوراسیون چوبی، جاکفشی و ... به وب سایت حامی چوب به ادرس hamiwood.ir مراجعه کنید.